viernes, 25 de mayo de 2012

L’Era, Espai de Recursos Agroecològics


L’Era, Espai de Recursos Agroecològics és una entitat sense ànim de lucre i no governamental que treballa per a la producció ecològica i la difusió dels plantejament agroecològics, tant per a agricultors i tècnics, com per a consumidors i persones vinculades al sector.
Entenem l’agricultura ecològica i l’agroecologia com a conceptes clau per a un món rural i agrari que s’ha de poder sostenir des d’un punt de vista ecològic, social i econòmic, i per això els nostres objectius són:
  • Oferir recursos i donar suport a les persones i entitats relacionades amb la producció agrària ecològica i l’agroecologia.
  • Estrènyer vincles i facilitar la comunicació entre productors, tècnics, consumidors i institucions.
  • Mantenir la cultura agrària i rural que ens és pròpia, fomentant sistemes de gestió adaptats al territori i preservant la biodiversitat agrícola autòctona.
  • Donar suport a les activitats formatives i divulgadores que en l’àmbit del desenvolupament agrari i rural sostenible realitzi l’Escola Agrària de Manresa.
Els amics de L’Era tenim més projectes que ens bullen al cap que els que podem tirar endavant ara mateix. Tot i així, mica en mica anem aconseguint concretar-los en accions:

Agro-cultura. És la primera revista tècnica en català de la producció agrària ecològica: agrocultura.org

Esporus. Centre de Conservació de la Biodiversitat Cultivada. A Esporus realitzem tasques de revalorització, divulgació i recerca de nous usos de varietats locals: esporus.org

I també altres accions: cursos d'agricultura ecològica, publicacions tècniques, enfortiment del sector de la producció agrària ecològica i ecoauditories i altres serveis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario